- ½ kg suuria kauniita, tuoreita katkarapuja tai 150
g puhdistettuja/pakastettuja
- 2rkl hienonnettua sipulia
- 1 valkosipulin kynsi murskattuna
- 1 rkl voita, margariinia tai öljyä
- 2 tl currya
- ½ tl paprikajauhetta
- 1½ dl kuohukermaa tai hylavispikermaa
- ½-1 dl kuivaa valkoviiniä, omenamehua tai omenaciideriä
- muutama pisara sitruunanmehua
- 1 pieni vihreä tai punainen paprika
- 1 banaani
- 2 ananasviipaletta
- ½ maustemittaa valkopippuria
- ripaus kajennepippuria
- ripaus mustapippurirouhetta
|
Valmistus:
- Puhdista katkaravut.
- Kuullota sipulit rasvassa. Lisää curry ja paprikajauhe
ja paista vielä hetken aikaa.
- Lisää kerma ja viini. Anna kiehua muutama minuutti.
- Puhdista ja suikaloi paprika, kuori ja viipaloi banaani sekä
paloittele ananas. Kuullota kaikkia erikseen toisella pannulla ja lisää
sipulien joukkoon.
- Mausta sitruunalla, suolalla ja pippureilla.
- Hauduta varovasti n. 5 minuuttia.
- Juuri ennen tarjoilua kuullota vielä erikseen katkarapuja
nopeasti ja lisää pannuun muiden joukkoon.
- ÄLÄ KIEHUTA ENÄÄ.
Tarjoa maustetun riisin kanssa!
|