Etusivulle Suosikkireseptit Tehtäväsivulle




Mariannen unelmatorttu

    Torttulevy:

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta

    Täyte:

  • 1 pussi Marianne karamelleja
  • 1 dl (½ purkkia) rahkaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa tai hylavispikermaa
Mariennetorttu
Valmistus:

Torttulevy
  1. Vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe, ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon joukkoon kevyesti sekoittaen.
  3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele se kevyesti öljyllä, näin helpotat kypsän tortun irrottamista paperilta. 
  4. Levitä taikina leivinpaperille pellin päälle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
  5. Kumoa tyhjä torttulevy puhtaan kangaspyyhkeen päälle, tai sokeroidulle voipaperille. Jos käytät kangaspyyhettä pinta tulee erilainen ja torttuun jää sileän kaunis pinta. Vedä leivinpaperi irti tortun pinnalta. Anna tortun jäähtyä ja siirrä se leivin- tai voipaperin päälle.

    Täyte
     
  6. Rouhi kylmässä säilytetyt Marianne karamellit esim. monitoimikoneella tai tehosekoittimella. 
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, rouhitut karamellit sekä sokeri.
  8. Levitä täyte torttulevylle. Rullaa torttu voipaperin avulla. Säilytä torttua kääreessään saumakohta alaspäin. Anna vielä  makujen hieman tasaantua viileässä ennen tarjoilua.
  9. Koristele  vaikkapa tuoreilla mansikoilla jotka on kastettu sulatettuun suklaaseen.Sivun alkuun
Paluu etusivulle

Banana Split
  • 1 banaani
  • 1 pallo suklaajäätelöä
  • 1 pallo mansikkajäätelöä
  • 1 pallo vaniljajäätelöä
  • suklaakastiketta
  • mansikkakastiketta (voi soseuttaa tureista/pakaste mansikoista)
  • kermavaahtoa
Banana Split
Valmistus:
  1. Halkaise banaani pituussuunnassa. Se on helpompi tehdä ennen kuorimista.
  2. Laita banaaninpuoliskat mielellään pitkälle soikealle vadille pitkin reunoja.
  3. Laita jäätelöpallot peräkkäin keskelle.
  4. Valuta suklaa- ja mansikkakastiketta jäätelön päälle poikkisuunnassa. Pursota myös kermavaahtoa raitoina poikkipäin.
  5. Ripottele päälle strösseliä tai mantelirouhetta. Jos käytössäsi on vielä sateenvarjo, laita se koristeeksi. Sateenvarjoja saa ostaa ruokatavarakaupoista.Sivun alkuun
Paluu etusivulle

Kreolilaiset katkaravut

 

  • ½ kg suuria kauniita, tuoreita katkarapuja tai 150 g puhdistettuja/pakastettuja
  • 2rkl hienonnettua sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • 1 rkl voita, margariinia tai öljyä
  • 2 tl currya
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1½ dl kuohukermaa tai hylavispikermaa
  • ½-1 dl kuivaa valkoviiniä, omenamehua tai omenaciideriä
  • muutama pisara sitruunanmehua
  • 1 pieni vihreä tai punainen paprika
  • 1 banaani
  • 2 ananasviipaletta
  • ½ maustemittaa valkopippuria
  • ripaus kajennepippuria
  • ripaus mustapippurirouhetta

 

Kreolilaiset katkaravut

Valmistus:

  1. Puhdista katkaravut.
  2. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää curry ja paprikajauhe ja paista vielä hetken aikaa.
  3. Lisää kerma ja viini. Anna kiehua muutama minuutti.
  4. Puhdista ja suikaloi paprika, kuori ja viipaloi banaani sekä paloittele ananas. Kuullota kaikkia erikseen toisella pannulla ja lisää sipulien joukkoon.
  5. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippureilla.
  6. Hauduta varovasti n. 5 minuuttia.
  7. Juuri ennen tarjoilua kuullota vielä erikseen katkarapuja nopeasti ja lisää pannuun muiden joukkoon.
  8. ÄLÄ KIEHUTA ENÄÄ.

    Tarjoa maustetun riisin kanssa!Sivun alkuun
Paluu etusivulle

Mansikka-siiderihyytelö (2 annosta)
  • 1 pieni pullo siideriä (3 dl)
  • 3/4 dl hyytelösokeria
  • n 1½ dl jäisiä mansikoita (voi käyttää muitakin marjoja)

 

Valmistus:
  • 1.Annostele jäiset marjat suoraan jälkiruokakulhoihin.
  • 2. Kiehauta siideri ja sekoita siihen hyytelösokeri.
  • 3. Sekoita kunnes liemi kirkastuu.
  • 4. Kaada kuuma liemi varovasti jäisten marjojen päälle
  • 5. Hyytelö hyytyy nopeasti.
  • 6. Voit jäähdyttää vielä jääkaapissa ennen tarjoilua.
  • Sivun alkuun
Paluu etusivulle

Jambalaya (6 annosta)

 

  • 2 sipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä, voita tai margariinia (30 g)
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 5 dl lihalientä kuutiosta
  • 3 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl chilipippuria
  • 2 maustemitallista mustapippurirouhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 paprikaa ( miel. pun. ja vihr.)
  • 200-250 g savustettua kinkkua
  • 200-250 g savustettua valkosipulimakkaraa, mielellään unkarilaista kabanossia
  • n 300 g puhdistamattomia katkarapuja tai 100 g kuorittuja


Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä padassa puolessa rsvamäärästä
    (1 rkl).
  2. Lisää tomaattimurska ja lihaliemi. Anna kiehua keskinkertaisella lämmöllä
    n. 5 min.
  3. Lisää riisi, mausteet ja suola. Sekoita. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 20-25 minuuttia.
  4. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi ne. Leikkaa kinkku kuutioiksi ja puhdista katkaravut.
  5. Kuullota paprikaa kevyesti lopussa rasvassa toisessa padassa. Lisää kinkku ja makkara ja kuullota hetki lisää. Lisää katkaravut. Säästä muutama koristelua varten.
  6. Sekoita joukkoon riisiseos. Riisin on hyvä olla kiehunut lähes vedettömäksi. Älä keitä enään katkarapujen kanssa.
  7. Mausta lisää esim. currylla. Ripottele päälle persiljaa ja loput katkaravut .

    Tarjoa riisin, vaalean leivän sekä vihreän salaatin kanssa.

Sivun alkuun

Paluu etusivulle