*** essalin simaresepti *** Ainekset: 5 kg fariinisokeria 20-30 sitruunaa 3 kg rusinoita Voima 8kg+ -superhiivaa ( http://www.uniimport.com/ ) Vettä (Sokeria) (Lantrinkia) Laita 5-10 litraa vitun kuumaa vettä 30-35 litran käymisastiihan Liuota fariinisokerit vethen (sekota homona!) Ko faris on liuennu, pistä kylymää vettä niin palion, että tavaraa on max. 25 litraa, ja n. 25-30 asteista. Laita hiiva kans sekhan ja sekota aivan hinttinä. Laita pilikotut sitruunat ja keitetyt rusinat (1,5 kg) + se vesi misä keitit rusinat sekhan. (kandee laittaa semmoshen siiviläpushin, mitä myyhän kaupoisa) Kandee kassua mitä ohojeita hiivapaketisa lukee. Laita hyvhän paikhan käymhän (ei kylymä lattia, lämpö n. 20-22 astetta, iliman pitää vaihtua). LAITA PÖNTHÖN VESILUKKO JA SILLEE. OHO. VITUN KAPSLOKKI. Käytä n. viikon ja laita sitte sekhan käymisenpysäytys- ja kirkastusainhet, kasso ohojhet ainheitten pusseista. Orota että sima on suurinpiirthein kirkastunu, lappua toishen pönthön, ja laita loput rusinat (1,5 kg) sekhan, Jos maistuu liian kuivalta, laita sokeria kans, maun mukhan. Jos sima maistuu liian väkevältä, laita lantrinkia sekhan, esim sitruunamehua tms. Huom. Sima paranee seisteshän pöntösä, ko rusinoista tulee makua. Tämmösesä on voltteja n. 10-15% elikkä menee homona päähän. (c) essal 31.05.2003 (Alakuperänen ohoje kirijotettu homona simoisa, tarkistettu 26.06.2003 melekhen selevinpäin.)